Dag 1: Vertrek aar USA
Door: beb en toos
Blijf op de hoogte en volg Marijke en Willeke
10 Juli 2010 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Na Amersfoort hadden we allemaal (Willeke, Marijke, Leida en Corine) allemaal een zitplekje in de trein.
Op schiphol snel onze koffers afgegeven en daarna nog even een broodje met Leida gegeten alvorens wij door de douane gingen.
We hadden ruim de tijd en hebben ons op schiphol vermaakt met de oranje supporters die naar Zuid Afrika vertrokken.
We werden weer doorgelaten bij de douane en controle poortjes en konden aansluiten in de rij om het vliegtuig in te gaan. Willeke had mooie plekken uitgezocht bij het inchecken (nooduitgang) en we hebben een rustig 1e vlieguurtje gehad.
Aangekomen in Londen, dachten we het allemaal goed in de gaten te hebben. Met het treintje onder de grond door de hoofdterminal om vanaf daar weer naar de gate te gaan. Bleek dat wij helemaal niet naar de hoofdterminal hadden gehoeven, maar gewoon in Terminal 5B hadden kunnen blijven. Dus nogmaals met het treintje weer terug. We hadden precies genoeg tijd om nog even van de vliegtuigen te kunnen genieten. En zagen een grote 747 staan (dubbeldekker). Daar wilden wij wel in, en ja hoor daar zaten wij ook in. Ook hier had Willeke mooie en ruime plekken uitgezocht met veel beenruimte en een videoschermpje voor ons (ieder 1). Zoveel beenruimte zelfs dat wij met de benen in de lucht konden zitten. Bijna liggend in de stoel.
De vlucht verliep prima en voor we het wisten waren we al in New York City.
1,5 uur in de rij staan wachten voor de Immigartion, wederom erg vriendelijk :) En konden we zo onze koffers al van de band halen. Immigration heeft ook zo z'n voordelen.
Buitje een shuttle bus geregeld om naar het hotel te gaan. Klonk leuk, maar de uitvoering was matig. We werden gedropt bij het centraal station samen met 5 amerikanen. En er kwam geen busje om ons verder te brengen. Uiteindelijk was er een vriendelijke buschauffeur, die al vrij was, die ons bij het hotel heeft afgezet. Bleek maar 2 straten verderop te zijn. Hadden we ook kunnen lopen. Inchecked en gedouched en toen de bar in.
Toen de barmannen in de gaten kregen dat wij Nederlands waren, konden we niet meer stuk. Waren idolaat van het Nederlands voetbal en onze glazen werden continue gevuld. Eerst met cola light en toen met Cola Bacardi. Ja ja, dronken in New York :)
We hebben wel heerlijk geslapen met de drank in het lijf en de lange reis.
Morgen voetbal kijken met andere oranjefans en NYC ontdekken.