Dag 8: Ontdekken Washington DC
Door: beb en toos
Blijf op de hoogte en volg Marijke en Willeke
17 Juli 2010 | Verenigde Staten, Arlington
Na 30 minuten te hebben gelopen, waren we op de helft en besloten we eerst maar eens wat te eten en te drinken. Op naar de volgende etappe.
Eerst hebben we het Washington Memorial van dichtbij bekeken en toen zagen we dat Obama thuis was. Hij heeft op ons gerekend, want de vlag hing uit ;). Toen we bij het Witte Huis aankwamen, waren we niet de enige die op de koffie kwamen. Samen met de familiereunië van de familie Ross stonden we voor het hek te zwaaien en foto's te nemen. Op het dak van het Witte huis zagen wij een mannetje lopen (scherpschutter 24 uur per dag, respect met die hitte).
Van het Witte Huis weer teruggelopen en richting het 2e Wereld Oorlog Monument gelopen. Groot, groter, grootst is hier wel van toepassing. We hebben, ondanks dat het niet mocht, toch even pootje gebaad om af te koelen. We waren nu ook dichtbij het Lincoln Memorial, dus ook daar even naar toe gelopen. Moesten eerst een aantal stijle marmeren trappen beklimmen om bij Lincoln te komen. Heel indrukwekkend hoe dit is opgezet. Binnen was het wel warm en benauwd, dus hebben even aan de achterkant op het randje gezeten in de schaduw en windje.
We besloten toen ook naar het Jefferson Memorial te lopen, damn wat was dat ver langs de waterkant. Leek zo dichtbij op de kaart.
Veel mensen waren in het park aan het hardlopen, voetballen, honkballen of cricket aan het spelen. Dus we hadden wel wat te bekijken.
Het Jefferson Memorial staat recht tegenover het Witte huis. Alles staat met elkaar in een lijn, lijkt op een groot kruis als je het op de kaart bekijkt. Vanuit alle memorials kan je de andere belangrijke memorials zien. Slim bedacht en zit vast goed idee achter. In Nederland is er voor zulke herdenkingsplaatsen allemaal geen ruimte, stel je voor in A'dam een beeld van Wilhelina, Juliana, Thorbecke etc allemaal met elkaar in verbinding en zo groot dat onze huizen er allemaal 4x in kunnen. Ze weten het hier wel groots aan te pakken.
Na een ronde van ongeveer 6 uur (lopend!!!! JAWEL, wees maar trots op ons) kwamen we oververhit in het hotel. Snel een toer geregeld voor de avond en toen de bikini's aan voor een verkoelend duikje in het zwembad. Zo verkoelend was het niet, het water was warm en het was druk met alle albino's die in het binnenbad of buitenbad met hoed op mochten zwemmen. Rond 17:00 snel naar de kamer om ons klaar te maken voor ons uitje. Voor die tijd moesten we toch wel wat eten, maar alles was dicht!! We hebben een hotdog pretzel gehad met wat drinken en als toetje een heerlijk koekje.
We werden mooie op tijd opgehaald, maar na onze rit van een uur, kwamen we er achter dat de congiërge ons bij de verkeerde toer had geboekt. We wilden juist in de open trolley en niet in de touringcar bus. Maar ja, het werd de touringcar. De toer kwam langs veel plekken die wel al gezien hadden overdag, maar ook een aantal die we hadden overgeslagen. Alles was super mooi verlicht en al met al een leuke toer. We waren uiteindelijk om 23:30 uur weer 'thuis'. Moe en tevreden zijn we in slaap gevallen en hebben we veel van DC gezien.
Conclusie: mooie stad, mooie gebouwen en zeker de moeite waard. 1,5 dag was meer dan voldoende, vooral met onze benenwagen.
Morgen weer in de auto richting Sherondoah National Park.
19 Juli 2010 - 20:16
Suzan:
Hé meiden!
Rustig blijven ademhalen met die hitte. Morgen wordt het zowel bij jullie als bij ons ook weer dik 30 graden. Leuke stories hoor! Vooral blijven schrijven en foto's maken en vergeet dit jaar nou es niet dat je zelf ook op de foto moet komen te staan!
Enjoy your adventure!