Dag 15: Ontdekken van Savannah - Reisverslag uit Savannah, Verenigde Staten van Marijke en Willeke naar Canada / USA - WaarBenJij.nu Dag 15: Ontdekken van Savannah - Reisverslag uit Savannah, Verenigde Staten van Marijke en Willeke naar Canada / USA - WaarBenJij.nu

Dag 15: Ontdekken van Savannah

Door: beb en toos

Blijf op de hoogte en volg Marijke en Willeke

25 Juli 2010 | Verenigde Staten, Savannah

Het is zondag dus we mochten uitslapen tot 9:00 uur. We wilden niet al om 8:45 uur in de trolley zitten voor een rondrit door Savannah. Dat is wel iets te gortig.
We konden ontbijten tot 10 uur, maar meer mensen hadden dat bedacht. De ontbijt zaal zat vol!
Om 10:15 uur zijn wij naar het visitors center gereden van Savannah en hebben een trolleytocht geregeld. Iedere oude stad in USA heeft een trolleytour. Denk je bij de eerste nog'goh wat leuk en orgineel, maar na 3x is het gewoon. En baal je van de harde bankjes. :)'.
We stonden netjes te wachten voor een stel dat kaartjes aan het kopen was, tot er een moeder met 2 dochters aankwam en gewoon voor ons in de rij gingen staan. Hoe brutaal kan je zijn. Ook niet even omkijken en sorry zeggen, maar gewoon ongegeneerd voor je beurt kruipen.
We hadden onzw kaartjes geregeld en hebben plaats genomen in de witte trolley. Het was al lekker aan de temperauur, maar gelukkig zaten we in de schaduw. De tour duurde ongeveer 90 minuten en hebben aardig wat dingen gezien en een goede indruk van Savannah gekregen, mooie huisjes, overzichtelijk straatbeeld (allemaal recht toe recht aan) 21 parkjes door het oude gedeelte heen en de Savannah Rivier. Mooie stad, maar we besloten om het te voet ook nog wat te gaan bekijken. Of dat zo slim was wisten we toen nog niet. Hebben eerst een korte wandeling langs het water gemaakt. Op een bankje mensen gekeken onder het genot van een watertje en een ijsje. En zijn toen dapper naar Center Market gelopen. Was niet heel ver, maar het was wel erg warm. Maar zeker de moeite waard. We kwamen langs een aantal punten die de reisleider had genoemd, maar die we vanuit de trolley niet goed op de foto kregen. Geluk bij een ongeluk.
Vanaf Center Market besloten naar een oude begraafplaats te lopen midden in het historische gedeelte. Graven van meer dan 300 jaar oud. En een boel nog in goede staat. Allemaal bekende historische amerikanen lagen daar, waar wij tijdens geschiedenis niets van te horen hebben gekregen. We waren blij dat er aardig wat bomen stonden, kon je tenminste een beetje de koelte opzoeken.
Na de begraafplaats grondig te hebben bekeken, keken we op de plattegrond en dachten we lopen naar punt 5 van de tour, dan stappen we daar weer op en gaan terug naar het visitors center waar de auto staat. Maar we kwamen allemaal bekende en mooie plekjes tegen, dus we dachten we lopen nog ff wat langer. Op naar punt 7, we hadden de goede moed erin. Totdat we erachter kwamen dat wij de verkeerde kant opliepen. Op de kaart zag het Visitors Center er niet ver weg uit, gewoon de straat uitlopen en je komt er wel. Moet je wel de goede kant oplopen :) Neem ons niet kwalijk, maar het was 35 graden en geen wind. En hadden ook geen drinken meer.... dus ietwat warmteverschijnselen :) We besloten maar om naar punt 12 te lopen, dat was aardig wat dichterbij. Bleek toen we daar aankwamen, wij gewoon een vierkante hadden gelopen, zonder dat wij het wisten. Toch knap, dat je dan bij het punt uitkomt waar je ook bent begonnen. Snel wat vocht ingeslagen en snel in de trolley gestapt. De chauffeur was een echte amerikaan, hij knauwde erover en je moest goed luistern om te verstaan wat hij allemaal vertelde. Een Indische familie zat enigszins uitgebreid in de trolley. Met 6 man, 6 bankjes bezet houden en dan boos kijken als er andere mensen in de trolley komen en graag willen zitten. Om 15:45 waren we terug bij de auto en zagen dat de temperatuur aardig was opgelopen. Toch knap van ons dat wij zoveel hebben gezien en gelopen in deze hete maar zeer de moeite waard om te bekijken stadje.
We waren toe aan wat zoutigs, dus even naar een supermarkt op zoek, dat viel tegen, Die vonden we niet, maar wel een hele groot overdekt winkelcentrum met wel 100 winkels er in. En wat een drukte op de zondagmiddag. Even wat winkels bekeken en even bijkomen bij de Starbucks. Hebben heerlijk op een bankje gezeten en mensen gekeken.
We kwamen voorbij Sticky Fingers, oude bekenden van ons uit Charleston :), en hebben hier 2 salades opgehaald en die lekker genuttigd op ons balkonnetje.
We hebben nog even een duik genomen in het zwembad om al het zweet en zout van ons af te spoelen en hoopten nog op een vliegtui die overkwam. Maar helaas op zondag vliegen ze niet.

We hebben wat gelezen en morgen op weg naar Brunswick en Jekyll Island.

• 04 Augustus 2010 - 15:27

Klaas:

Kaartlezen is nooit het sterke punt van vrouwen geweest!
    Mooie verhalen. Blij dat het hier war minder heet is, ofschoon kamperen in de regen met 19 graden ook niet alles is.

groetjes pap